Baloun Flexizadels

De Baloun flexizadels komen in verschillende types en zittingen voor de verschillende disiplines en in 2 verschillende type kussen; de G -Gaston en de M-mixed . De keuze voor het type kussen is afhankelijk van de rugvorm van het paard.

De exclusive lijn heeft standaard latex panelen met een onderlaag van thermoactieve gel, hetgeen het toch al zeer comfortabele zadel nog plezieriger maakt voor paard en ruiter.

G – Gaston

G-gaston kussen, voor paarden zonder schoft.
G-gaston kussen, voor paarden zonder schoft.

Speciaal opgebouwde kussens ontwikkeld voor ronde paarden met bredere en lagere tot geen schoft. Met lining over de schoftregio. Deze kussens zorgen ervoor dat op de ronde paarden het zadel stabiel blijft liggen en niet gaat roteren of rollen over de rug. Het G-Gaston kussen line is gemaakt van latex met een laag van thermoactieve gel..

 

M-Mix panel
M-Mix panel

 

 

M – Mixed panel

Kussens ontwikkeld voor de standaard paardenrug met een normale tot hoge schoft. De kussens geven het zadel voldoende lift van de rug en zorgen voor een stabiel geheel. De kamer wordt wijder en lager richting de lepel.  Het M -Mix kussen is gemaakt van latex met een toplaag van thermoactieve gel.

 

 De kussens van het flexizadel zijn van latex, voorzien van een laag thermoactieve gel aan de rugkant van het paard. Dit zorgt voor extra comfort. Paarden reageren over het algemeen erg goed op deze kussens.

Exclusive line, G-panel met thermoactive gel
Exclusive line, G-panel met thermoactive gel
Exclusive line; M-Mix panel met thermoactive gel
Exclusive line; M-Mix panel met thermoactive gel