TECHNOLOGIE ACHTER HET BALOUN – FLEXISADDLE

Het Baloun flexizadel is op het gebied van technologie een moeilijk te produceren zadel. Het vergt veel vakmanschap en is arbeidsintensief. Het zadel is dan ook grotendeels handgemaakt.

De constructie van het Flexizadel

Het gewicht van het flexizadel is ongeveer 3,5 kg. Het zadel is opgebouwd uit een zadelboom, gemaakt uit lamelen en een kussen, gemaakt van latex. Deze constructie is het resultaat van jarenlange ontwikkeling en testen.

Om het zadel nog comfortabeler te maken voor paard en ruiter dan het al was, hebben wij het zadelkussen met ” thermoactieve gel” ontwikkeld. De paarden reageren hier erg goed op. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze nieuwe innovatie een nog hoger niveau van comfort biedt aan zowel paard als ruiter.

 

Het kopijzer van het flexizadel is verwisselbaar (maat 1 t/m 7) waardoor het zadel eenvoudig aan te passen is in de boommaat. Door de opbouw van de boom past het zadel zich tijdens de beweging constant aan aan de rug van het paard. Hierdoor wordt piekbelasting uitgesloten. Het verwisselen van het kopijzer, kan de dealer, waar u het zadel gekocht heeft, voor u regelen.

De latex kussens en de thermoactieve gel passen zich volledig aan aan de rug van het paard (en absorberen de  eventuele aanwezige asymetrie). De kussens vergen geen verder onderhoud door deze eigenschap. Het paard zal dus altijd comfortabel zijn onder dit zadel.

De beugelophanging van het Baloun Flexizadel is ontworpen op een dusdanige manier dat de impact van energie van het gewicht van de ruiter in de beugels op de schouder/trapezius wordt vermeden.

 

De constructie van het flexizadel maakt het mogelijk de zitting te vervangen met een ander type zitting en zelfs eventueel een andere maat (+-1 maat)

De verstelbare wrongen maken het mogelijk om deze voor de ruiter zo optimaal mogelijk te plaatsen. Door het verplaatsen van de wrongen kan zelfs meer of minder ruimte gemaakt worden in het zadel. De flexizadels worden gemaakt van fijne kwaliteit leer met indien gewenst een antislip afwerking. Er is keuze uit een ruime collectie aan kleuren/combinaties en design. Het zadel kan volledige gepersonaliseerd worden.

De Flexizadels en de overige toebehoren zoals singels, beugelriemen, hoofdstellen etc worden gemaakt in de eigen werkplaats van Baloun-Flexizadels. Hierdoor is er een permanente controle op de kwaliteit van de produkten.

 

Alleen bij gebruik van de orginele accessoires van Baloun is het juiste funcioneren van het flexizadel gegarandeerd!!!