Singels

Het belang van het aanmeten van een juiste singel bij zadel en paard wordt soms onderschat bij de aanschaf van een zadel. Bij baloun flexizadels is dit altijd een onderdeel van het pasproces. Het zadel wordt zelfs niet verkocht zonder bijpassende singel…. Dit omdat de singel van grote invloed is op de ligging van een zadel. De singels die aangemeten worden zijn speciaal ontworpen om de functionaliteit van het flexizadel te ondersteunen.

De collectie singels bestaat uit verschillende vormen om zo optimaal te kunnen zorgen voor het hoogte comfort voor het paard.

Alle singels zijn voorzien van zeer sterk elastiek aan beide zijden voor optimaal comfort en stabiliteit. Het leer dat gebruikt wordt aan de huidkant van het paard is waterproof en makkelijk te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat de singels ook na veelvuldig gebruik zacht en soepel blijven.

Dressuursingel met vergroot deel op borstbeen

Deze leren singel is voorzien van thermoactieve gel en geeft een grotere drukverdeling over het hele borstbeen. De singel is voorzien van gespen met aan beide kanten stevig elastiek wat in combinatie met de padding van thermoactieve gel zorgt voor een vermindering van druk op het borstbeen. De singel heeft een D ring voor het eventuele bevestigen van hulpteugels.

De singel wordt aangeraden voor gevoelige paarden en bij intensief trainen.

Verkrijgbaar in Mocca/Kastanje/Zwart in de maten 50,  60, 70, 80, 90 cm.

 

Prijs; € 190,-

 

 

Rechte dressuursingel “exclusief” 

Deze singel is voozien van de drukabsorberende thermoactieve gel en heeft aan 2 kanten elastiek. Het biedt het paard veel comfort bij de dagelijkse training. Tevens geeft deze singel een betere stabiliteit aan het zadel.

De exclusief dressuursingel is tevens beschikbaar met een middels klitteband bevestigd anti-allergeen singelbontje

Verkrijgbaar in zwart, mocca en kastanje in de maten 40, 50, 60, 70, 80 , 90 cm

Prijs € 190,-

 

 

 

 

Anatomische dressuursingel met thermogel

Een anatomisch gevormde dressuursingel met thermoactieve gel padding en elastiek aan beide kanten. De pasvorm draagt in veel gevallen bij aan optimaal comfort. Dit type singel is een uitstekend alternatief voor bontsingels.

Net als de andere singels is voor de huidkant van de singel gebruik gemaakt van speciaal onderhoudsvriendelijk leer wat geen vocht opneemt. Hierdoor blijft ook deze singel zacht en soepel in het gebruik.

Verkrijgbaar in zwart, mocca en kastanje in de maten; 50, 60, 70 en 80 cm.

Prijs € 195,-

 

 

Zadeldekjes

Geadviseerd wordt om het Baloun-Flexisaddle alleen te gebruiken met een dunne, ruim doorgestikte, katoennen onderlegger met een goede pasvorm.

De zadeldekjes zijn via uw verkoper van de baloun zadels te bestellen in verschillende kleuren.

 

Beugelriemen

De baloun beugelriemen zijn gemaakt van zacht en soepel onderhoudsarm leer en zijn doorgestikt met zeer sterk nylonmateriaal. Hierdoor rekken de riemen niet uit en door de zachtheid van het omhullende leer zullen de zweetbladen geen beschadigingen oplopen. De beugelriemen zijn in verschillende kleuren en lengtes verkrijgbaar. De gaten zijn zeer goed afgewerkt waardoor de levensduur van de riemen vergroot wordt.

 

Verkrijgbaar in riemen met gesp;

In de kleuren zwart, mocca en kastanje.  lengtes 120 cm, 145 cm en 160 cm.

Prijs € 75,-

 

Dressuurriemen met T-Bar sluiting;

In de kleuren zwart, mocca en kastanje. Lengtes 60 cm, 70 cm, 75 cm, 80 cm en 90 cm

Prijs € 75,-