Baloun ridingpad.

De ridingpad heeft aan de basis gestaan voor het ontwikkelen van het flexisaddle. Rijden met een ridingpad is een fijne aanvulling op uw ontwikkeling als ruiter en kan door iedereen, op welk niveau ook , gebruikt worden ter ontwikkeling van de zit, het  ruitergevoel en de balans.

De pad is anatomisch gevormd , heeft geen frame en geen verwisselbaar kopijzer en wordt gebruikt zonder beugels. De pad kan direct zonder onderlegger op de rug van het paard gelegd worden.

De Ridingpad is eenvoudig te onderhouden, eenvoudigweg afborstelen is voldoende. De pad kan om grondig te reiningen evt met de stofzuiger schoongemaakt worden. Vervolgens met een vochtige doek afvegen en aan de lucht laten drogen. Om uw pad te beschermen tegen vocht en vuil raden wij u aan deze indien niet in gebruik af te dekken met een zadelhoes.

De pad is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en wordt altijd verkocht in combinatie met een bijpassende singel.

Voor meer info over voorwaarden en levering neemt u svp contact met ons op.

 

 

Type ridingpads

Latex Riding pad

Deze riding pad is gemaakt van een antislip veloursleder, de basis van de pad is gemaakt van een latexschuim. De onderkant van de pad is gemaakt van een schuim met een speciaal textiel bestand tegen zweet van het paard. De pad is geperforeerd voor optimale ventilatie. 

De pad heeft 1 singelstoot en wordt geleverd met bijpassende singel in de maten; 40, 50, 60, 70, 80 cm. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar: zwart, zwart/wit, donkerbruin, lichtbruin, blauw, rood, orange, roze. 

 

 

Gel Ridingpad met thermoactieve gel

De basis van deze pad is gemaakt van een latexschuim, voorzien van een thermoactieve gel over het gehele zitoppervlak. De gel reageert op lichaamstemperatuur van de ruiter: vormt zich hierdoor naar de zit van de ruiter. De ruiter krijgt daardoor een stevige en stabiele zit.

De rijpad is zeer comfortabel, anatomisch gevormd en past op elk type paard.

De gel riding pad wordt geleverd inclusief singel, lengte: 40, 50, 60, 70 of 80 cm

 

Gel Riding Pad met thermoactieve gel Extra

Deze gel riding pad extra is op dezelfde manier opgebouwd als de bovenstaande gel ridingpad echter deze pad is voorzien van 2 ipv 1 singelstoot. Deze pad wordt aanbevolen voor gevoelige paarden welke een bredere verdeling van de singelplaats nodig hebben.

De gel riding pad extra wordt alleen geleverd met bijbehorende balounsingel maar deze wordt niet standaard bijgeleverd en moet apart besteld worden. 

ridingpad extra
ridingpad extra

 

 

 

 

Baloun profi pad

Door zijn vorm krijgt een rit op de PROFI PAD een compleet andere dimensie. De ruiter heeft eenzelfde zitpositie als in het zadel en wordt goed ondersteund in het lumbale deel van de rug, hierdoor vergt het u minder inspanning om stabiel te blijven zitten. Een stevige, stabiele zit is zeer comfortabel tijdens training of voor jonge/beginnende ruiters en zorgt tevens voor een betere veiligheid tijdens het rijden.

Het zitvlak heeft een medium diepte en vorm, het materiaal is op dezelfde manier gemaakt als het zitvlak van onze Baloun flexisaddles. De pad is voorzien van een ingebouwde tussenlaag met thermoactieve gel.


PROFI PAD is anatomisch gevormd en is geschikt voor alle paarden.
De flappen zijn niet opgevuld waardoor u volledig contact behoud. De bovenste laag materiaal is gemaakt van antislip suède, de onderkant van de pad is gemaakt van een schuim met speciaal textiel bestand tegen zweet van het paard.
De pad is geperforeerd voor optimale ventilatie.

 

 

 

 

profi pad limited edition
profi pad limited edition

* PROFI PAD heeft geen frame of verwisselbaar kopijzer, het is ontworpen om zonder beugels te rijden.
* PROFI PAD wordt direct op het paard gebruikt zonder zadeldek.
* Om de correcte werking van de PROFI PAD te garanderen, komt deze alleen als set met een singel van ons merk.
* De grootte van de PROFI PAD kunt u kiezen op basis van een indicatieve tabel.

EENVOUDIG ONDERHOUD – reinig de PROFI PAD van ruw vuil, gebruik hiervoor eventueel de stofzuiger om dieper te kunnen reinigen . Veeg vervolgens het oppervlak schoon met een vochtige doek en laat uw pad goed drogen voor gebruik.

Als u uw PROFI PAD wilt beschermen tegen stof, raden wij u een zadelhoes aan.

 

 

 

 

DE PRODUCENT/DEALER IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR:
– risico van het rijden op de RIDING PADS/ PROFI PADS.
– risico veroorzaakt door niet correct gebruik van de RIDING PADS / PROFI PADS.
– alle gevolgen van niet correcte training van het paard.